Sanitas va participa la deciziile luate in unitatile sanitare

Ministerul Sanatatii a emis o circulara care da dreptul reprezentantilor sindicatului Sanitas sa faca parte din Comitetele directoare ale unitatilor sanitare din sistem, inclusiv in cele ale directiilor de sanatate publica. De asemenea, cate un membru de sindicat va participa si in comisiile de examinare pentru ocuparea posturilor vacante din sistem.
Implicarea sindicatului in luarea deciziilor din spitale reprezinta inca un pas pe care conducerile MS si Sanitas il fac in parteneriat pentru depasirea dificultatilor din acest an.

Astazi, dr. Ion Bazac, ministrul Sanatatii si reprezentantii Sanitas, condusi de Marius Petcu au avut astazi o intalnire in care au discutat despre starea sistemului sanitar-procesul de descentralizare, preluarea cabinetelor medicale scolare de catre autoritatile locale, evaluarea managerilor si nu in ultimul rand, plata salariilor.


Ministrul Sanatatii i-a informat pe sindicalisti ca, in fiecare luna, a aprobat deschiderea finantarilor pentru cheltuielile de personal in conformitate cu solicitarile venite din teritoriu. De altfel, ministrul  Bazac a declarat ca, asa cum a promis la inceputul anului, a facut toate demersurile necesare pentru pastrarea sporurilor din sistem si evitarea sincopelor in plata salariilor.

Ministrul Sanatatii a acceptat invitatia de a participa la Scoala de vara organizata la sfarsitul lunii august de catre Sanitas, dar si la Consiliul National de la sfarsitul lunii septembrie.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Nicolae pe 15 Iul 2009, 06:43
    Colaborare

    Este o masura binevenita, in felul acesta masurile ministerului nu vor mai fi contestate de sanitas si reglementarile se vor putea publica si aplica mai repede.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod