S-a lansat primul spital dedicat demenţei Alzheimer

Facebook Twitter Comenteaza
S-a lansat primul spital dedicat demenţei Alzheimer

După lansarea în martie 2008 a centrului Oxxygene în oraşul Otopeni, clinică cu 15 locuri dedicată bolnavilor cu diverse forme de demenţă, în noiembrie 2010 centrul se extinde şi lansează astfel primul Spital Privat de îngrijire a pacienţilor cu demenţa Alzheimer şi a altor forme de demenţă din România.

Centrul are o capacitate de 46 paturi, îmbinând confortul deosebit cu calitatea excepţională a serviclllor medicale prestate. Investiţia este cu capital privat 100% românesc, având că acţionari medici români.



Suprafaţa centrului a fost până la momentul extinderii de 240 mp, dispusă pe 3 niveluri, constituit din 6 saloane de 2 pături (3 saloane de femei şi 3 saloane de bărbaţi ), sală de luat masa şi de terapie ocupaţională, cabinet medical, 3 grupuri sanitare, vestiar. Odată cu finalizarea extinderii la data de 1 noiembrie 2010, centrul va beneficia de o suprafaţă totală de 1010 mp, dispuse tot pe 3 niveluri, va avea 46 de pături, 1 sală de terapie ocupaţională, 1 sală de stimulare cognitivă şi emoţională, 1 sală de fiziokinetoterapie, 1 sală de conferinţe şi cursuri, 1 sală de mese, 1 cabinet medici, 2 cabinete asistenţe, 2 terase exterioare, 13 băi cu duş, 3 scări interioare şi un lift hidraulic, miniteren de golf.


Saloanele vor fi dotate cu pături de tip special pentru pacienţii cu disabilităţi, televizor LCD, aer condiţionat, sistem de alarmă medicală, dar şi pentru incendiu, camere de supraveghere video. Centrul va fi dotat cu aparatură medicală de ultima oră ( monitoare - pentru monitorizarea TA, AV, saturaţie în oxigen -, EKG, EKG Holter (pentru AV şi TA), ecograf mobil, aparatură laborator chimie uscată, concentratoare de oxigen, pulsoximetre, defibrilator electric, trusă de resuscitare cardio-respiratorie.

Activitatea centrului medical este de tip spital, aceasta fiind şi omologarea la Ministerul Sănătăţii.
Centrul dispune de un medic coordonator, medic primar geriatru, 3 medici în sistem de colaborare (neurolog, psihiatru şi generalist), 3 asistente şi 6 infirmiere (în total 9 angajaţi cu carte de muncă şi 4 colaboratori. Internarea minima este de 7 zile - pentru evaluare, punerea unui diagnostic şi iniţierea unui tratament corect - şi maxim pe termen nelimitat, un număr de 30 de locuri fiind puse la dispoziţie rezidenţilor permanenţi ai centrului.

 

Pentru mai multe informaţii, accesează www.oxxygene.ro, www, gerontologica.ro, www.alzheimer.org.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod