Romancele nu stiu ca HPV produce cancer de col uterin

Facebook Twitter Comenteaza
Romancele nu stiu ca HPV produce cancer de col uterin

Potrivit unui studiu realizat de compania farmaceutica GlaxoSmithKline, in luna mai a anului trecut, 65% dintre romance nu detin nici un fel de informatii legate de cauzele aparitiei cancerului de col uterin. Romania se afla pe primul loc in Europa in ceea ce priveste mortalitatea datorata cancerului de col uterin, 6 femei mor in fiecare zi din aceasta cauza, iar in fiecare an sunt diagnosticate in jur de 3000 de cazuri noi. Cu toate acestea, 54% dintre romancele care au cunostinte despre aceasta afectiune considera ca nu se vor imbolnavi, aflam in urma aceluiasi studiu.

"Suntem pe primul loc in Europa in ceea ce priveste incidenta si mortalitatea datorate cancerului de col uterin, pozitie care se datoreaza in primul rand ignorantei. Pacientele sunt depistate cu cancer de col uterin din intamplare si de cele mai multe ori in stadii foarte avansate, care implica interventii invazive. Acest fenomen are implicatii sociale si economice puternice. La costurile sociale, reprezentate de scaderea populatiei feminine active profesional si mame cu rol determinant in educarea viitoarei generatii, se adauga costurile de tratament cu mult mai ridicate fata de cele de preventie." spune Prof. Dr. Radu Vladareanu - seful clinicii de obstretrica - ginecologie a Spitalului Elias din Bucuresti.

"Legatura de cauzalitate dintre infectia cu virusul papiloma uman si cancerul de col uterin a fost demonstrata fara niciun dubiu de virusologul german Prof. Dr. Harald zur Hausen, descoperire pentru care i s-a acordat Premiul Nobel pentru medicina in 2008. Situatia dramatica a cifrelor referitoare la cancerul de col uterin se poate schimba, acesta fiind singurul tip de cancer care poate fi prevenit prin screening periodic si vaccinare" a afirmat Prof. Dr. Adrian Streinu - Cercel, directorul Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals".

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • atol pe 22 Ian 2009, 00:31
    vaccinare

    Romania are cel mai ridicat numar de inbolnaviri de cancer uterin datorita lipsei de educatie ( vezi si numarul mare de avorturi). Aici intra si mentalitatile patriarhale a scietatii.Vaccinarea nu este o solutie. Daca totusi cineva vrea sa faca un vaccin(indiferent care)il sfatesc ca inainte sa citeasca cartea VACCINAREA:EROAREA MADICALA A SECOLULUI si sa se gandeasca la urmatorul aspect: de cateva zeci de ani in Romania se face obligatoriu la nastere vaccinul BCG si totusi avem cea mai mare crestere la numarul de bolnavi de tuberculoza din Europa. De aici se poate trage concluzia ca vaccinul BCG este o frectie pe picior de lemn si ca de fapt boala apare datorita conditilor sociale dela noi.Dupa ce veti citi cartea(unde este analizat fiecare vaccin in parte)va asigur ca va veti gandi de zece ori daca sa faceti un vaccin sau nu.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod