Primul tratament care incetineste evolutia bolii Parkinson

Prima prezentare a rezultatelor finale ale studiului ADAGIO - arata un efect de modificare a evolutiei bolii Parkinson in urma terapiei cu Azilect (rasagilina). Azilect (rasagilina) este astfel primul tratament al bolii Parkinson care demonstreaza un efect dual: de modificare a bolii, respectiv de incetinire a evolutiei bolii Parkinson si in acelasi timp un efect de ameliorare simptomatica semnificativa.
Rezultatele studiului ADAGIO (Attenuation of Disease progression with Azilect GIven Once-daily) au fost prezentate azi in cadrul sesiunii de noutati (Late Breaking News) la cel de-al 12-lea congres European al Federatiei Societatilor de Neurologie (EFNS).

Rezultatele subliniaza beneficiile duale ale tratamentului cu Azilect – pe langa beneficiile simptomatice tratamentul demonstrand si un efect de modificare a evolutiei bolii prin incetinirea cursului acesteia. Pacientii la care a fost initiata terapia cu Azilect 1 mg/zi de la inceputul studiului (grupul cu start timpuriu) au prezentat beneficii semnificativ superioare de-a lungul timpului.

Azilect este un inhibitor puternic de generatia a doua al enzimei monoaminoxidaza B.
Inhibitia este selectiva si ireversibila ducand la cresterea disponibilitatii dopaminei endogene la pacientii cu boala Parkinson in stadiu timpuriu si la optimizarea nivelului dopaminei exogene la pacientii cu boala Parkinson in stadiu moderat sau avansat.

Pacientii si medicii mai beneficiaza si de regimul simplu de administrare al tratamentului – o tableta pe zi (fara titrare) – precum si de tolerabilitatea excelenta. Azilect vine astfel si in intampinarea nevoii de simplificare a regimului terapeutic al bolii Parkinson.

Sursa: comunicatedepresa.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod