Persoanele care sufera de epilepsie sunt predispuse la inec

Persoanele care sufera de epilepsie prezinta un risc de 19 ori mai mare de a deceda prin inec decat restul populatiei, sugereaza cercetatorii.
O echipa de cercetatori de la Colegiul Universitar din Londra a reexaminat 51 de studii din intreaga lume care aratau ca din 88 de decese, la 5 te puteai astepta iar celelalte puteau fi prevenite.

Facand un dus in locul traditionalei bai si inotand alaturi de un prieten sunt situatii in care poti salva vieti in timpul unui atac de epilepsie, sugereaza un raport prezentat in Jurnalul de Neurologie.

Persoanele care sufera de epilepsie prezinta un risc mai ridicat de a muri accidental si o sansa mai ridicata de a se ineca, insa riscurilele nu au fost niciodata determinate intr-un raport cantitativ.


Echipa de cercetatori de la Colegiul Universitar din Londra a reexaminat 51 de studii din intreaga lume. Acestia au comparat numarul persoanelor decedate prin inec cu restul populatiei din tara respectiva. Astfel, s-a descoperit ca riscul este de 19 ori mai mare de a muri prin inec la persoanele care sufera de epilepsie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod