Pilulele contraceptive nu ingrasa


Specialistii in domeniu declara ca pilulele contraceptive orale de ultima generatie nu ingrasa.
Un studiu multicentric realizat de Gedeon Richter (pentru produsul Novynette) a demonstrat ca la 86% dintre femei nu s-a modificat semnificativ greutatea corporala (pana la 1 kg – se incadreaza in limitele de variabilitate a greutatii din populatia generala). Mancarea in exces, sedentarismul, regimul de viata nesanatos si mai ales stresul, reprezinta factorii principali care duc la kilograme in plus.

Aceasta ipoteza isi are originea in urma cu peste 30 de ani, cand dozele utilizate erau mult diferite de cele folosite in ziua de astazi. De aproximativ 20 de ani, situatia s-a schimbat radical, contraceptivele orale suferind modificari importante, de la o concentratie de 100 – 175 de micrograme hormoni folosita in trecut, la o concentratie de 20 – 35 de micrograme in prezent.
 
“Din momentul aparitiei primei macropilule contraceptive si pana in prezent, formulele utilizate au fost permanent imbunatatite, ajungandu-se in acest moment la noi formule cu un continut redus de hormoni pe pilula.
Astfel, efectele nedorite asupra organismului au fost eliminate”, a declarat Adriana Toader, Brand Manager Gedeon Richter Romania.
 
Desi cele mai multe femei asociaza cresterea in greutate cu contraceptivele, de fapt aceasta se datoreaza obiceiurilor alimentare total nesanatoase si a sedentarismului, drept pentru care femeile care vor sa aiba grija de corpul lor trebuie sa stie ca intre factorii care le ajuta la mentinerea siluetei se numara: mersul pe jos, plimbarea cu bicicleta sau rolele, exercitiile fizice, dansul, eliminarea din alimentatie a produselor bogate in grasimi, a sarii in exces, eliminarea stresului, ca si servirea ultimei mese cu patru ore inainte de culcare.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • doramunteanu pe 13 Mai 2008, 14:01
    nu zau

    cand m-am casatorit, acum 14 ani, am luat anticonceptionale. in primii 2 ani m-am ingrasat 5 kg, pe care nu le-am mai dat jos, orice am facut. si in nici un caz nu am inceput sa mananc ca sparta, si nici nu m-am lasat de sport, ba din contra, am facut mai mult. am pus f. multa celulita pe mine. apoi, cand am incetat sa le mai iau, nu m-am mai ingrasat nici macar 100 g. asa ca, domnii cercetatori sa nu generalizeze.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;