Obezitatea favorizeaza aparitia cancerului pancreatic la femei

Femeile obeze cu exces de grasime in jurul stomacului prezinta un risc cu 70% mai mare de a face cancer pancreatic, conform unui nou studiu.
Pana acum, factorii principali de risc cunoscuti pentru cancerul pancreatic erau fumatul si pancreatita cronica, insa oamenii de stiinta au descoperit o legatura intre obezitate si aparitia cancerului pancreatic la femei.

Echipa de cercetatori de la Institutul Karolinska din Suedia au analizat peste 138.000 de americance in postmenopauza, timp de 7 ani, pentru a afla legatura dintre obezitate si aparitia cancerului pancreatic. 251 dintre femeile participante la studiu au dezvoltat cancer pancreatic, iar dintre aceste 78 aveau o circumferinta mare a taliei.


Studiile anterioare au sugerat ca diabetul si nivelul anormal de insulina poate influenta aparitia cancerului pancreatic, iar specialistii sunt de parere ca obezitatea creste riscul de cancer pancreatic afectand nivelul de insulina.

"Cancerul pancreatic este asociat in special cu viata saraca si este foarte important sa invatam sa prevenim aceasta boala. Aproximativ un sfert din toate decesele cauzate de cancer sunt provocate de dietele nesanatoase si obezitate, iar oamenii trebuie sa fie constienti de acest risc," declara dr.
Lesley Walker.

Studiul a fost publicat in Jurnalul Englez de Cancer.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • claudiaruiu pe 20 Iul 2008, 19:57
    Interesant

    Este interesant dar ar fi si mai util daca a-ti resusi sa scrieti un articol despre cum sa_ti pastrezi nivelul de insulina constant. Multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod