O noua metoda de tratament pentru bolnavii de diabet de tip 2

Persoanele cu diabet pot inlocui injectia zilnica cu insulina cu una saptamanala. Aceasta noua sansa vine din partea cercetatorilor de la Universitatea din Toronto, care au descoperit o noua formul de tratament ce presupune injectarea unei doze saptamanale pentru controlarea diabetului de tip 2, inlocuind astfel injectia facuta chiar si de 2-3 ori pe saptamana.
Prin acest tratament numarul efectelor secundare cauzate de injectia cu insulina este redus, imbunatatindu-se calitatea vietii.

Cu toate ca aceasta descoperire poate avea un imparc major pentru bolnavii de diabet, omenii de stiinta declara ca mai sunt necesare cateva studii pentru a se ajunge la o forma finala a tratmentului.

Noul tratament consta in masurarea nivelului de hemoglobina din sange, iar cu cat nivelul este mai scazut cu atat nivelul de zahar din sange este mai bine controlat.


Totodata, trebuie mentionat ca noua metoda de tratament presupune un numar mai mic de efecte secundare. "Injectiile pe baza de exenatide o data pe saptamana este mai util in controlarea glicemiei in comparatie cu tratamentul injectabil realizat de 2 ori pe zi, iar riscul hipoglicemiei este mai mic".

Hipoglicemia este o afectiune cauzata de nivelul extrem de scazut al zaharului din sange, astfel, sunt declansate o serie de simptome: palpitatii, frisoane etc. Dr. Iain Frame, sustine ca "sunt prea putine detalii prezentate in raport despre acest studiu preliminar, insa rezultatele par sa fie promitatoare".


Sursa: BBC.co
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dibilache pe 10 Sep 2008, 06:10
    O noua metoda de tratament pentru bolnavii de diabet de tip 2

    pentru bolnavii de DZ tip 2 ,este irelevant . pentru bolnavii de DZ tip 1 este incomplet ! Mai bine un specialist decat un scriitor !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod