O noua maternitate in reteaua maternitatilor "Spital prieten al copilului"

Facebook Twitter Comenteaza
O noua maternitate in reteaua maternitatilor

Maternitatea din Oradea a fost inclusa in reteaua maternitatilor "Spital Prieten al Copilului". Acum maternitatea se bucura de saloanele de "rooming-in".

Acestea au fost create cu ajutorul sumei de 25.000 de euro donate de Pampers catre UNICEF anul trecut, precum si cu ajutorul noilor patuturi neonatale, masutelor de schimbat precum si scaunelor speciale pentru alaptare, donate in aceasta luna, pentru asigurarea conditiilor adecvate pentru "rooming-in" in cat mai multe saloane din Oradea.


Lansata de catre UNICEF si OMS, Initiativa "Spital Prieten al Copilului" reprezinta un efort de a transforma toate maternitatile in centre de sprijinire si promovare a alaptarii. Desemnarea unei maternitati ca Spital Prieten al Copilului presupune indeplinirea unui set de 10 conditii (Cei Zece Pasi pentru o Alaptare de Succes) care reprezinta standarde internationale de ingrijire pentru mama si  nou nascut. Ele nu presupun conditii hoteliere speciale sau cheltuieli majore, sunt doar reguli de ingrijire.

Cercetarile arata ca alaptarea aduce beneficii atat mamelor cat si copiilor.  In acelasi timp reprezinta o importanta sursa de economii pentru sistemul  de sanatate si pentru angajatori.
Studiile au demonstrat ca un copil  alaptat are riscuri mai scazute de a face o infectie acuta, sindrom de moarte subita sau boli cronice cum ar fi astmul, diabet sau obezitate. Studiile mai arata si ca femeile care alapteaza au riscuri mai reduse de diabet, cancer (ovarian sau de san) sau depresie neonatala.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod