O noua arma impotriva cancerului se afla in borcanul cu gem

Pectina, ingredientul de baza in prepararea genurilor si jeleurilor ajuta si la prevenirea agravarii cancerului. Oamenii de stiinta sustin ca pectina, o fibra naturala care se gaseste in fruncte si legume este folosita ca gelifiant pentru alimentele prefabricate, dar poate reprezenta si o noua arma importiva cancerului.
Cercetatorii sunt de parere ca prin folosirea gelatinei se elibereaza un fragment molecular cu proprietati anti-cancerigene. "Pectina modificata folosita la fabricarea dulceturilor are aceleasi efecte, insa ar fi mai bine consumam fructe si legume pentru a beneficia de efectele pectinei", sustine profesorul Vic Morris, cel care a si condus studiul la Institutul de Cercetari Alimentare.

"Tratamentele folosite in intrustria alimentara pentru a modifica pectina poate itensifica eliberarea fragmentelor pe care le-am identificat", a adaugat acesta.


Un studiu din S.U.A prezentat in jurnalul de Glicobiologie, anul trecut, a demonstrat ca pectina poate stopa dezvoltarea cancerului de prostata. Totodata, oamenii de stiinta de la Universitatea din Georgia au descoperit ca celulele cancerului de prostata expuse pectinei sunt distruse in proportie de 40%. Studii pe soareci sugereaza ca pectina de asemenea lupta impotriva cancerului de colon si de plaman.

Sursa: DailyMail.ro.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod