Ginkgo biloba protejeaza creierul de efectele infarctului

Ginkgo biloba poate proteja creierul de raul pe care il poate provoca un infarct, sunt de parere specialistii.
Intr-un studiu recent efectuat pe soareci de laborator, animalelor li s-a administrat oral 100 ml pe kilogram de extract de ginkgo biloba, dupa care li s-a provocat un infarct. Functionarea creierului a fost evaluata prin diferite teste. Rezultatele testelor au aratat ca animalele tratate cu suplimente de ginkgo biloba au prezentat cu 50,9% mai putine disfunctii neurologice, creierul fiind cu 48,2% mai putin afectat fata de soarecii care nu au primit suplimentele.

Afectiunile neurologice care apar dupa un infarct pot fi provocate fie din lipsa sangelui in celulele creierului sau din cauza unei cresteri a numarului de radicali liberi.
Radicalii liberi sunt molegule de oxigen care pot afecta celulele. In prezent exista un singur medicament aprobat de FDA pentru tratarea infarctului, dar acesta nu protejeaza creierul. Oamenii de stiinta sunt de parere ca ginkgo biloba poate reprezenta o optiune de tratament.

"Daca cercetarile care vor urma, confirma aceste rezultate, vom putea recomanda suplimente de ginkgo biloba zilnic persoanelor cu risc ridicat de infarct, ca o masura de prevenire a afectiunilor neurologice," declara autorul studiului, profesorul Sylvain Doré.

Sursa: Invanhoe Medical Breakthroughs
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod