Numarul cazurilor cu virus gripal A/H1N1 este constant

Numarul cazurilor de imbolnavire cu virusul gripal A/H1N1 pe teritoriul Romaniei a ramas tot 16. Niciun caz nou nu a mai fost confirmat in ultimele 24 ore.
Atat cei 4 pacienti internati la Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals”, cat si fetita internata la Timisoara au o evolutie favorabila. Ei se afla in continua supraveghere medicala si sub tratament antiviral.

Astazi, Comitetul de Coordonare pentru gripa noua al MS, intrunit la solicitarea ministrului Sanatatii, dr. Ion Bazac a decis sa solicite reprezentantilor Politiei de Frontiera atentie sporita la completarea formularelor de catre cei care sosesc din zonele afectate pe aeroporturile romanesti.
In plus, avand in vedere inceperea perioadei de concedii, Ministerul Sanatatii va solicita atentie sporita si la punctele de frontiera din vestul tarii, unde exista un trafic intens dinspre tarile care au inregistrat cazuri multiple de imbolnavire cu A/H1N1.

Specialistii au evaluat functionalitatea sistemului national de supraveghere si control, precum si capaciatatea spitalelor de a acorda asistenta medicala cazurilor de imbolnavire. Pana in prezent sistemul a functionat bine, fara probleme de fond.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod