Nu reusesti sa ramai insarcinata? Renunta la alcool si cafea!

Daca renunti la alcool si cafea ai la fel de multe sanse sa ramai insarcinata, precum ai avea daca apelezi la tratamentele de fertilitate, informeaza publicatia britanica DailyMail.
32% dintre cuplurile cu probleme de concepere au avut succes in momentul in care au renuntat la alcool si cafea in comparatie cu 33% dintre cuplurile care au apelat la o clinica de fertilizare in vitro, sustine Dr Emma Derbyshire, specialist in nutritie. De asemenea, renuntarea la fumat are un rol la fel de insemnat ca si regimul alimentar sanatos pe care trebuie sa-l adopti pentru a-ti imbunatati fertilitatea. Trebuie sa stii ca studii anterior realizate atesta faptul ca tutunul intarzie cu doua luni sansele de a ramane insarcinata.


Un alt specialist de la Universitatea Metropolitana Manchester sfatuieste cuplurile care nu reusesc sa faca un copil sa renunte la obiceiurile nesanatoase inainte de a alege un tratament de fertilitate scump. Sansele de a ramane insarcinata sunt cu 60% diminuate in cazul femeilor care obisnuiesc sa consume intre 1 - 5 bauturi alcoolice pe saptamana. De asemenea, nu trebuie sa exagerezi cu cafeina: nu consuma mai mult de trei cesti de cafea sau ceai pe zi.

Sfatul specialistului

Daca va doriti un copil si acesta intarzie sa apara, prof.
dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare va recomanda sa efectuati anumite investigatii pentru a stabili daca exista probleme de natura medicala si, in cazul in care acestea nu exista, sa treceti la un stil de viata cat mai sanatos. "Recomandat este ca, inainte cu un an de a incerca sa concepeti un copil, trebuie sa faceti schimbari in stilul de viata. Acest lucru nu este valabil doar pentru femei, pentru ca si conditia biologica a barbatului este foarte importanta.
Stilul de viata este foarte important in obtinerea unei sarcini sanatoase si din acest motiv trebuie sa renuntati la tigari, alcool si sedentarism."
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod