Picaturile pentru ochi care anuleaza simptomele glaucomului

Cercetatorii au descoperit un nou tip de picaturi pentru ochi care au capacitatea de a inversa simptomele glaucomului, potrivit unui studiu realizat in Italia si citat de BBC News.
Publicat in revista "Proceedings of the National Academy of Sciences", rezultatele studiului efectuat pe soareci si subiecti umani arata ca picaturile pentru ochi care contin un factor de crestere care stimuleaza regenerarea nervoasa impiedica alterarea nervului optic si imbunatatesc vederea.

Urmatorul pas consta in realizarea unei formule usor de utilizat pe scara larga, lucru care ar reprezeinta un mare pas inainte in tratarea glaucomului.

Glaucomul este o afectiune oculara care altereaza progresiv nervul optic si afecteaza functiile vizuale, de cele mai multe ori ramanand asimptomatica pana in stadii avansate.
Campul vizual se restrange treptat pana cand in final se ajunge pierderea vederii.

Printre factorii principali care cresc riscul de aparitie a glaucomului se numara: istoricul familial, imbatranirea, diabetul si bolile vasculare, precum si miopia severa. Cele mai multe tratamente folosite pentru a opri sau a incetini progresia bolii spre orbire sunt sub forma de picaturi pentru ochi, care pot sa aiba si reactii adverse.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod