Mousse-urile şi sucurile 100% - una din cele 5 porţii zilnice de fructe şi legume

Fructele şi legumele sunt surse valoroase de nutrienţi, pe care organismul nu-i poate produce singur. Consumul a 5 porţii de fructe şi legume pe zi, din care o porţie poate fi un suc 100% sau un mousse, asigură organismului antioxidanţi şi vitamine esenţiale pentru o bună funcţionare.
Mai puţin de jumătate dintre români (36,5%) urmează recomandările experţilor şi consumă fructe de 2 sau de 3 ori pe zi. Doar 14% dintre români consumă cele 4-5 porţii de fructe şi legume în fiecare zi[2].

Ştiinţa oferă tot mai multe dovezi care confirmă efectele benefice ale fructelor şi legumelor asupra organismului nostru. Consumul a minimum 5 porţii de fructe şi legume pe zi poate contribui la prevenirea numeroaselor boli - reduce semnificativ riscul de cancer, boli cardiovasculare, hipertensiune, diabet şi obezitate.
Aceste beneficii se datorează nutrienţilor şi antioxidanţilor din fructe şi legume. Fructele şi legumele sunt, de asemenea, o sursă valoroasă de fibre, vitamine (de exemplu, C şi K), minerale şi substanţe bioactive care încetinesc procesul de îmbătrânire a celulelor şi accelerează regenerarea lor, îmbunătăţind structura pielii şi a părului, precum şi starea generală de sănătate[3]. Potrivit experţilor, o porţie de fructe sau legume poate fi un suc 100% sau un mousse, ambele produse fiind 100% naturale - valoarea lor nutritivă este similară cu valoarea nutritivă a fructelor şi legumelor proaspete.
Prin urmare, este recomandat să avem un meniu variat pentru micul dejun şi să bem un pahar de suc de fructe sau să luăm la muncă ori la şcoală un mousse bogat în fibre.

Una dintre modalităţile de a-ţi îmbogăţi dieta cu ingrediente sănătoase este consumul de fructe şi legume. În cazul în care cantitatea minimă recomandată (jumătate de kilogram de fructe şi legume) este dificil de consumat, mousse-urile şi sucurile 100% sunt mereu la îndemână, fiind cele mai simple şi valoroase gustări.
Mousse-urile şi sucurile 100% reduc senzaţia de foame şi hrănesc corpul
.” – afirmă nutriţionistul Şerban Damian.

Un stil de viaţă alert se traduce printr-o atenţie mai mică acordată calităţii meselor. Din cauza lipsei de timp pentru a pregăti preparate sănătoase, de foarte multe ori mâncăm în oraş. Într-o mare măsură, sănătatea noastră depinde de propriile noastre alegeri. Prin urmare, ar trebui să acordăm o atenţie deosebită alegerii meniului care are o influenţă pozitivă asupra organismului nostru.
În loc de gustări nesănătoase, mai bine alegem un mousse sau un suc 100%, produse nutritive şi bogate în vitamine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod