Mii de romani au sprijinit victimele cutremurului din China

Crucea Rosie Romana a incheiat campania umanitara „Apel pentru China”, lansata dupa cutremurul devastator din 12 mai 2008 in sud-vestul Chinei. La tragedia poporului chinez au raspuns mii de romani, care au facut donatii prin apeluri telefonice sau in conturile deschise special de Crucea Rosie Romana.
Prin campania „Apel pentru China”, Crucea Rosie Romana s-a alaturat Apelului International de Urgenta lansat de Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie pentru ajutorarea victimelor dezastrului umanitar din China.

Valoarea fondurilor colectate este de peste 50 000 de euro, atat de la persoane juridice, cat si de la persoane fizice. Acestora li s-au alaturat peste 5 000 de persoane care au facut donatii de 2 euro prin apeluri telefonice sau prin sms-uri.

Fondurile colectate prin campania „Apel pentru China” sunt transferate catre Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, pentru sustinerea programelor de refacere si reconstructie pe termen mediu si lung a zonelor afectate de catastrofa din China.


In paralel cu apelul de colectare de fonduri pentru victimele cutremurului din China, Crucea Rosie Romana a desfasurat, in parteneriat cu Petrom, o campanie nationala de pregatire a populatiei pentru dezastre. Peste 150 000 de persoane au beneficiat de informatii privitoare la ceea ce trebuie facut in eventualitatea producerii unui dezastru natural si au asistat la demonstratiile de acordare a primului ajutor facute de voluntarii Crucii Rosii Romane.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod