Medicii de la urgente cer ajutorul medicilor de familie

De la 20.000 de internari pe an la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti s-a ajuns la peste 45.000 de internari pe an la camera de garda. Medicii de la urgente cer ajutorul medicilor de familie pentru a prelua cateva dintre cazurile trimise la spital.
Din cauza supra-aglomerarilor la urgente, medicii incearca sa atraga atentia pacientilor ca este necesara stabilirea gradului de urgenta inainte de internare. La Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, medicii pot asigura 60% din necesarul liniilor de garda, restul fiind indeplinite cu ajutorul colaboratorilor si a medicilor rezidenti.

"S-a atins un nivel de saturare cu urgentele minore sau non-urgente, astfel incat nu mai exista spatii pentru urgentele mari", a precizat pentru Realitatea TV dr.
Bogdan Oprita, coordonator SMURD Bucuresti si purtator de cuvant la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

Singura solutie ramane nu extinderea spitalului pentru ca acest lucru ar presupune costuri mai ridicate, ci ajutorul pe care poate sa-l ofere medicii de familie. "Nu putem sa vedem alta solutie decat ca medicii de familie sa preia o parte din cazuri si sa faca investigatii si in afara spitalului, pentru ca foarte multi pacienti se prezinta pentru o ecografie, o electrocardiograma", mai adauga Bogdan Oprita.


Deoarece exista foarte putine policlinici care reprezinta un fel de tampon intre medicii de familie si spitale, problema se poate rezolva printr-o reforma a ceea ce inseamna partea de asistenta primara si secundara.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cica pe 11 Feb 2009, 10:27
    grea problema...

    intai ar trebui educati oamenii ca sa nu fuga la urgente pt orce nimicuri...decat sa stea la coada la medicul de familie.."hai sa mergem direct la urgente, sunt oligati sa ne vada";si treaba aceasta se intimpla chiar daca cazul nu este o urgenta,poate ca este o boala de 3-4 zile sau cronica...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod