Medicii de familie nu mai elibereaza retete compensate si gratuite

Facebook Twitter Comenteaza
Medicii de familie nu mai elibereaza retete compensate si gratuite

 De astazi, medicii de familie nu vor mai elibera retete compensate si gratuite, bilete de trimitere si concedii pentru ca pe 31 martie le-au expirat contractele cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, informeaza realitatea.net

 

"De astazi nu dam bilete de trimitere, nici retete compensate, nici concedii medicale, pentru ca ni se pot imputa", a declarat pentru realitatea.net Doina Mihaila, presedintele Patronatului Medicilor de Familie.

Reprezentantii Patronatului Medicilor de Familie se plang si de faptul ca nu au fost consultati in privinta normelor metodologice, iar contractul cadru pentru 2010 este deja la Monitorul Oficial si urmeaza sa fie publicat.

 

Pe de alta parte, intr-un comunicat de presa trimis de Ministerul Sanatatii se arata ca ministrul Cseke Attila considera actiunile medicilor de familie nejustificate si atrage atentia ca refuzul de a prescrie retete compensate si gratuite va aduce bolnavilor mari prejudicii privind starea de sanatate.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila atrage atentia ca nu este corect si nu va permite ca pacientii sa sufere din cauza lipsei de comunicare sau de intelegere dintre institutii si furnizorii de servicii medicale.

Mai mult, ministrul Sanatatii a cerut presedintelui CNAS, Lucian Duta sa lamureasca de urgenta cu reprezentantii medicilor de familie modul in care casele de asigurari vor aplica prevederile contractului-cadru 2010.

 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod