Medicamentul care repara cicatricele

Specialistii au descoperit un medicament care imbunatateste aspectul cicatricelor in urma unei interventii chirurgicale, tittreaza publicatia britanica DailyMail.
Medicamentul - avotermin - are la baza o molecula speciala implicata in declansarea procesului de regenerare naturala a colagenului. Prin injectarea acestui medicamentu inainte si dupa operatie, specialistii au constatat o imbunatatire semnificativa in aspectul cicatricelor.

"Am constatat schimbari semnificative in organizarea colagenului si aspectul cicatricelor la unii pacienti tratati cu avotermin. Cu ajutorul unor doze mici injectate local, avotermin s-a dovedit a fi un tratament bine tolerat si convenabil cu un potential ridicat in imbunatatirea permanenta a aspectului cicatricelor", explica pentru publicatia The Lancet coordonatorul studiului, Mark Ferguson de la Universitatea Manchester.


Din pacate aceasta procedura este una cosmetica si nu ofera aceleasi rezultate daca vorbim despre cicatricele tubului falopian sau ale ovarelor. De asemenea, specialistii au adaugat ca exista slabe sanse ca medicamentului sa aiba efectele scontate si in cazul cicatricelor aparute in urma unor accidente.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod