Medicament ce trateaza astmul si simptomele "febrei de fan"

Un nou medicament care ajuta la tratarea astmului si amelioreaza simptomele "febrei de fan" asteapta sa fie testat pentru a-si demonstra eficienta. Daca rezultatele ies pozitive este foarte probabil ca noul medicanet sa iasa pe piata in 3-4 ani.
Termenul "febra de fan" nu se refera la o febra, ci la rinita alergica sezoniera, care sunt usor de recunoscut deoarece apare in aceeasi perioada in fiecare an.

Adesea, persoanele care sufera de astm trebuie sa urmeze un tratament ce consta in doua medicamente zilnic pentru reusita controlarii afectiunii. Ce isi doresc cercatorii este un medicament pentru tratarea astmului si a rinitei alergice sezoniere, mult mai eficient si care sa declanseze mai putine efecte secundare, in comapratie cu medicamentele deja existente pe piata.


Compusul, care urmeaza sa devina medicamentul minute, este cunoscut sub denumirea de RPL554 si se afla in Centrul pentru Cercetarea Medicamentelor Umoane din Olanda. Acesta urmeaza sa fie testat pe 60 voluntari, barbati si femei, care sufera de astm.

Testarile preliminare vor incepe cel mai devreme anul viitor, si urmaresc verificarea eficientei si sigurantei viitorului medicament. Daca rezultatele sunt pozitive se va permite testarea medicamentului pe sute de pacienti.

In cazul in care testele decurg bine, compusul va deveni medicament si va fi disponibil in farmacii in 3-4 ani, potrivit dr.
Clive Page presedintele Farmaciei din Verona, care este implicat in dezvoltarea tratamentului.

Medicamentul a fost inventata de catre Sir David Jack, de la GlaxoSmithKIine, care a descoperit mai multe medicamente pentru astm, care sunt folosite si astazi, a adaugat Dr. Page.

Sursa: Mailonsunday.co.uk
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Iuliana Gheorghe pe 26 Aug 2013, 15:03
    26.08.2013

    Buna ziua.Daca acest medicament este bun si ajuta la tratarea astmului si a rinitei alergice,cum putem intra în posesia lui.Va multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod