Medicament care distruge micobacteria tuberculozei

Oamenii de stiinta au descoperit cu un medicament, care actioneaza ca o forta distructiva in interiorul bacteriei care duce la aparitia tuberculozei (TBC). Aceasta descoperire vine in ajutorul oamenilor de stiinta care doresc sa gaseasca un nou tratament pentru tuberculoza latenta, care este foarte greu de tratat.
Peste 2 miliarde de persoane sunt infectate cu micobacteria tuberculozei, care duce la aparitia TBC. Cele mai multe dintre aceste infectii sunt inactive, ceea ce inseamna ca bacteria este in viata dar nu se reproduce activ.

Din cauza multiplelor ramificatii ale bacteriri, tuberculoza a devenit o afectiune rezistenta la medicamente, si in prezent nu exista medicamente pentru eliminarea infectiei inactive. Oamenii de stiinta continua sa caute o noua metode de tratament.

O promisiune vine din partea medicamentului aflat in stadiu de experiment, numit PA-824.
Despre PA-824 se stie ca distruge atat afectiune activa, cat si infectia inactiva. Procedeul prin care distruge bacteria inactiva nu este foarte clar.

Dr. Clifton E. Barry, III si colegii sai de la Institutul National de Alergie si Coli Infectioase au colaborat cu oamenii de stiinta de la Institutul Novartis pentru Afectiuni Tropicale din Singapore pentru a descoperi informatii noi despre modul in care PA-824 combate Mycobacteria tuberculozei.

Aceasta bacteria paraziteaza mecanismul de aparare al organismului prin intermediul macrofagiilor.
Macrofagul produce o cantitate ridicata de molecula reactiva si toxica, numita oxid nitric care ajuta la distrugerea bacteriei.

Insa, nu toate bacteriile sunt eliminate, iar celulele care supravietuiesc sunt numite granulom. Cu cat granulomul devine mai mare, acesta produce un mediu cu un nivel scazut de oxigen, ducand astfel la aparitie tuberculozei inactive.

Dr. Barry si colaboratorii sai au descoperit ca medicamentul PA-824 actioneaza prin eliberarea oxidului nitric in interiorul micobacteriei tuberculozei.
Cu ajutorul unei serii de experimente, cercetatorii au aratat ca PA-824 interactioneaza cu bacteriile enzimatice pentru a produce 3 metaboliti primari, cel mai important fiind des-nitroimidazol. Acest procedeu elibereaza cateva specii de nitrogen toxic si reactiv, inclusiv oxid nitric.

"Initial PA-824 a fost creat pentru a lucra in cele mai bune conditii in zone foarte bine oxigenate. Prin aceste noi descoperiri, s-a constata ca Pa-824 actioneaza mai bine in medii putin oxigenate", sustine Dr.
Barry.

Sursa: National Institutes of Health
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod