Marş pentru combaterea diabetului


Facebook Twitter Comenteaza
Marş pentru combaterea diabetului

Sanofi-aventis şi Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice organizează astăzi marşul “Câştigi şi dăruieşti sănătate – Marşul sibienilor pentru sibieni”.

 

Sanofi-aventis va dona 10 RON în numele fiecărui participant la marş. Suma strânsă va fi oferită Compartimentului de Diabet din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Prin schimbarea regimului de viaţă, la fiecare şase persoane cu risc ridicat de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, în 5 ani se previne apariţia unui nou caz de diabet

La această manifestare sunt invitaţi să ia parte toţi sibienii, începând cu ora 18.30, în parcul din faţa Hotelului Continental Forum (parcul din apropierea Teatrului Naţional „Radu Stanca”) pentru a combate diabetul prin 30 de minute de mers pe jos în ritm alert.

Pentru a încuraja practicarea exerciţiului fizic regulat şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos ca mod de prevenţie a diabetului zaharat, sanofi-aventis donează în numele fiecărui participant la marş suma de 10 RON către Compartimentul de Diabet din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Banii astfel strânşi vor fi utilizaţi în acţiuni pentru prevenirea şi controlul diabetului zaharat şi a complicaţiilor acestuia.

Aproximativ 90% dintre cazurile de diabet sunt de tip 2.
Conform Federaţiei Internaţionale de Diabet, schimbarea regimului de viaţă poate preveni sau întârzia dezvoltarea diabetului zaharat de tip 2. Specialiştii estimează că pe parcursul a 5 ani, prin respectarea recomandărilor medicale privind stilul de viaţă, la fiecare şase persoane cu risc ridicat de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 se poate preveni un nou caz de diabet. Spre exemplu, prin 30 de minute de mişcare pe zi se poate reduce cu 40% riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 21. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod