Jumatate din cabinetele de medicina de familie se vor inchide din luna aprilie

Din cauza reducerii de 40% a bugetului pe 2009, mai mult de jumatate din cabinetele de medicina de familie se vor inchide inainte de 1 aprilie.

Pentru a atrage atentia autoritatilor sanitare, medicii de familie vor intra in concediu de odihna fara inlocuitori in perioada 18 – 20 februarie, timp in care isi vor informa pacientii de posibilitatea inchiderii cabinetelor.

"Este o masura de disperare şi nu un razboi. Nu vorbim de veniturile medicului de familie, ci ale cabinetului. Chiar cu o reducere drastica a cheltuielilor, cabinetele vor da faliment şi populatia va ramane fara serviciile medicale de baza. In aceste cabinete au loc peste 50 de milioane de consultatii pe an", a declarat pentru NewsIn dr.

Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale a Medicilor de Familie.

Ministrul Sanatatii, dr. Ion Bazac sustine ca reducerea acestui buget va fi compensata de cele doua noi programme de screening pentru cancerul de col uterin si cel de san. Medicii de familie sunt de parere ca 95% din banii pentru aceste programme sunt pentru investitii medicale, bugetul pentru medicina de familie fiind insuficient.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod