Integratorii alimentari sunt extrem de periculosi pentru sanatate

Food and Drug Administration a prezentat recent un raport cu efectele negative pe care le pot avea integratorii alimentari asupra sanatatii oamenilor. Datele au fost adunate in primele sase luni ale acestui an.
Numai in 2008 Office of Nutritional Products, Labeling and Dietary Supplements a primit 368 de rapoarte cu substantele continute de integratori si efectele lor  din partea producatorilor de suplimente si alte 236 din partea medicilor si a consumatorilor de astfel de substante. Printre evenimentele cele mai grave inregistrate au fost 5 decese si 85 de cazuri care au necesitat interventie medicala de specialitate.

Producatorilor de suplimente nutritive li s-a reprosat faptul ca nu isi testeaza produsele inainte de a le trimite pe piata si astfel consumatorii nu cunosc si efectele adverse ale unor astfel de tratamente.
In acest scop, la cererea senatorului din Illinois, Richard Durbin, in luna ianuarie a intrat in vigoare legea potrivit careia producatorii de suplimente nutritive sa publice lista cu toate substantele pe care le contin acestea, precum si efectele lor.

Cu toate acestea, Peter Lurie de la asociatia pentru protectia consumatorilor Public Citizen's Health Research Group subliniaza ca: "Nimeni nu garanteaza ca aceste pilule contin intr-adevar substantele benefice de care este nevoie".

In acest sens, cel mai relevant exemplu este decesul unor sportivi din SUA pe fondul consumului unui supliment care ar fi trebuit sa-i ajute sa slabeasca si sa-si imbunatateasca performantele.
Substanta nociva se numeste efedra si dupa aceste evenimente a fost interzisa.

Sursa: http://salute.agi.it
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod