Incaltamintea fiziologica ajuta persoanele cu afectiuni ale soldurilor

Statisticile medicale arata ca din ce in ce mai multi oameni sufera de afectiuni degenerative ale articulatiilor, in mod special de coxartroza. De un real ajutor pentru acesti pacienti este incaltamintea fiziologica.
Un studiu realizat de catre Universitatea din Tubingen, Germania, in parteneriat cu specialistii kinetoterapeuti MBT releva o imbunatatire substantiala a starii de sanatate pentru persoanele suferinde de probleme ale articulatiei soldului in urma a 10 saptamani de purtat incaltaminte fiziologica.

Timp de 10 saptamani, 59 de subiecti suferind de artroza sau cu proteza pentru articulatia soldului au urmat un tratament diferentiat prin integrarea alaturi de terapia conventionala a exercitiilor cu incaltamintea speciala MBT in grupul de antrenament.
S-a stabilit ca acest tip de incaltaminte intervine pozitiv atat in prevenirea afectiunilor cat si in perioada de recuperare post-operatorie.

Problemele articulatiilor soldurilor sunt frecvente dupa varsta de 50 de ani, cauzand dureri cu timpul permanente si invalidante, redoare, reducerea mobilitatii, dificultate in mers ducand cu timpul la anchiloza, cracmente la mobilizare, deformatii articulare si in final schiopatarea. Astfel, aceste simptome duc la dificultati in mentinerea unei posturi corecte, a stabilitatii si sigurantei corpului si, nu in ultimul rand, la reducerea calitatii vietii cauzata de durerile resimtite.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod