Campanie de strangere de fonduri pentru copiii saraci

In perioada aprilie - septembrie 2009, organizatia World Vision Romania deruleaza campania de strangere de fonduri "Daruieste speranta". Programul va ajuta 550 de copii si 160 de familii din comunele Golaesti si Vladeni, judetul Iasi, sa nu mai sufere de foame si sa aiba parte de lucruri esentiale pentru sanatate.
Initiativa consta in lansarea pe site-ul www.worldvision.ro a unui magazin virtual prin care oricine poate dona diverse sume de bani pentru produse ce acopera nevoile de baza ale copiilor si familiilor lor. Astfel:

  • Cu 10 Ron puteti oferi unui copil alimente pentru o zi, iar cu 30 Ron un articol de imbracaminte sau incaltaminte pentru acesta;
  • Cu 50 Ron o familie poate primi un pachet de agricultura (seminte si unelte), iar cu 100 Ron va beneficia de produse de igiena timp de o luna;
  • Cu 100 Ron puteti oferi unui copil vitamine pentru doua luni;
  • Cu 250 Ron o familie va primi animale vii (gaini, iepuri) si hrana pentru acestea;
  • Cu 500 Ron se pot asigura rechizitele scolare pentru o clasa intreaga (circa 25 de copii) dintr-o scoala din cele doua comunitati, Vladeni si Golaesti, timp de o luna.

Fondurile ce se vor strange in urma acestei campanii vor fi folosite pentru a sprijini copiii si familiile defavorizate din comunele Golaesti si Vladeni dandu-le acestora posibilitatea sa depaseasca starea de saracie in care se afla.
Aproape jumatate din locuitorii de aici nu au un loc de munca, singura lor sursa de venit fiind alocatia copiilor. In plus, personalul medical de aici este insuficient pentru a se ocupa de toate problemele de sanatate ale populatiei. Exista un singur dispensar pentru fiecare comuna, dispensar care trebuie sa asigure servicii medicale pentru mii de adulti si copii. Accesul limitat la apa curenta si poluarea fantanilor cu nitrati pun in pericol sanatatea locuitorilor si in special a copiilor din aceste zone.


Conform Studiului asupra saraciei realizat de World Vision Romania la sfarsitul anului 2006, in Romania exista cel mai ridicat procent de populatie rurala dintre tarile Europei Centrale si de Est: aproximativ 45% din populatie traieste in mediul rural, pe o suprafata de 89% din teritoriul tarii.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Razvan Gimpirea pe 1 Dec 2010, 01:32
    Va rog...

    Oameni buni, mi se pare incredibil ca voi ati creat aici ceva ce eu tin din tot sufletul sa fac, dar nu dispun de resurse. In momentul de fata, particip la o campanie lansata de Discovery si UPC, in care prezint cazul unui copil abandonat, iar proiectul meu are ca scop indeplinirea nevoilor acestor micuti loviti crunt de soarta. Vine Craciunul si vreau sa simta si ei asta... Si eu provin dintr-o familie despartita, am simtit din plin greutatile vietii si mi-as fi dorit un tata atunci cand am luat prima palma pe strada de la un strain, si o mama in momentul in care m-am indragostit prima oara. Cazul si proiectul meu trebuiesc sustinute zilnic prin voturi, aici: http://clipedeinspiratie.ro/2010/11/30/cazuri-sociale-pe-net/ . Daca va uitati la celelalte proiecte propuse, niciunul nu are ca scop o mana intinsa pentru aceste suflete nevinovate, toti fac campanii ecologiste sau tehnologice, deloc rele, dar nu atat de acute. Va rog din inima sa ma votati pe mine si cazul meu cu cate stele considerati ca merita ideea mea si voi face tot posibilul ca acesti copii sa primeasca un dar de sarbatori, atat cat voi putea, sau medicamentele de care au nevoie. Din inima va rog sa fiti alaturi de mine si sa luptam pentru nevinovatii care au ramas pe strazi. Sotia mea nu poate avea copii si asta e un punct foarte dureros pentru amandoi. Va rog votati-ma de cate ori va amintiti: http://clipedeinspiratie.ro/2010/11/30/cazuri-sociale-pe-net/

    0
    0

  • cristina_mzl pe 22 Apr 2009, 15:54
    donatiile se fac pe site!

    Donatiile se fac direct pe site: http://www.worldvision.ro/daruieste-speranta.php. Se pot dona diverse sume de bani pentru produse ce acopera nevoile de baza ale copiilor.

    0
    0

  • onix pe 22 Apr 2009, 15:20
    va rog dati adresa

    Foarte buna initiativa.dar dati adresa unde se poate dona!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod