In 2009, Andreea Berecleanu este ambasador al bolnavilor de epilepsie

Facebook Twitter gplus Comenteaza
Jumatate dintre romanii bolnavi de epilepsie isi ascund sau nu isi trateaza boala de teama discriminarii sociale. Aceasta este concluzia la care a ajuns un studiu national si motivul pentru care Societatea de Neurologie din Romania a lansat o campanie de informare. In anul 2009, campania "La fel ca Noi" isi propune sa ii informeze pe romani cu privire la epilepsie, una dintre cele mai frecvente afectiuni neurologice, dupa cefalee. Ambasadorul acestei campanii este Andreea Berecleanu, prezentatoarea stirilor Antena1.


"Am avut si eu doi colegi, unul in scoala primara iar altul la facultate, bolnavi de epilepsie. I-am vazut facand crize si am fost foarte impresionata. Am ramas de atunci cu o sesibilitate fata de toti oamenii care au astfel de manisfestari. Si nu e neaparat vorba de compasiune ci despre faptul ca dincolo de suferinta lor, sunt oameni la fel ca noi toti. De aceea m-am hotarat sa ma implic in aceasta campanie si sa fac totul pentru ca acesti oameni sa fie tratati la fel ca noi ceilalti." a declarat Andreea Berecleanu, ambasador al bolnavilor de epilepsie.

Scopul campaniei este acela de a stopa discriminarea impotriva bolnavilor de epilepsie.
Cei mai multi dintre acestia sufera din cauza discriminarii la scoala, la locul de munca si in societate, in general. In tara noastra, termenul "epileptic" este folosit si ca o insulta. Cei mai multi dintre bolnavi nu au un loc de munca pentru ca angajatorii se "feresc" de persoanele care sufera de epilepsie, iar unii copii sunt exclusi din scoli sau gradinite din cauza aceluiasi motiv.

"Am constatat ca epilepsia nu este numai o boala a trupului.
Este si o boala a sufletului. Incepe la gradinita, cand parintilor li se cere sa-si retraga copiii bolnavi si ajunge la angajatori, din care multi pun conditia ca angajatul sa nu sufere de epilepsie - chiar daca boala este in prezent controlabila" - Elena Nita, UCB Pharma

Nu se stie cu exactitate care este numarul persoanelor bolnave de epilepsie in tara noastra, singurele date referindu-se la pacientii care beneficiaza de tratament si care sunt in numar de 122.000.
Numarul bolnavilor este cu siguranta mai mare, in special pentru ca nu toti bolnavii beneficiaza de tratament, fie din cauza faptului ca nu isi permit, fie pentru ca nu au ajuns la medic.

Pentru mai multe informatii acceseaza site-ul www.lafelcanoi.ro.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • rudolf leonarxd pe 15 Sep 2009, 17:41
  bolnav de cancer

  Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot muncii pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei). va rog ajutati-ma daca nu pot sa mor Contact: E-mail: rudolfleonard@yahoo.com Telefon: 0757205495 Va multumhesc anticipat” scris de yoli | Ajutor

  0
  0

 • Ion Anghel pe 12 Mar 2009, 17:49
  Terapie alternativa

  Sunt inginer de 55 de ani,si pot ajuta familiile cu copii mici ,bolnavi de diverse forme de epilepsie, cu o terapie foarte veche,mostenire pe linie paterna,de reechilibrare energetica .Nu vreau recompense! Nu se intrerupe tratamentul clasic,nu se administreaza nici un produs,deci nu presupune niciun risc.Pentru lamuriri.0722697542

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod