Importanta proteinelor in post-menopauza

Femeile cu o varsta inaintata trebuie sa consume cat mai multe proteine pentru a-si pastra masa musculara, conform unor studii recenta.
Cercetatorii de la Universitatile de Medicina din Washington si din Nottingham  au efectuat acest studiu dupa ce au observat ca muschilor femeilor de peste 65 de ani le este din ce in ce mai dificil sa sa regenereze. Pierderea acestora la  varste inaintate este un proces natural si acest lucru ajuta la pierderea echilibrului si a fortei.  

Expertii sunt de parere ca femeile trecute de menopauza, spre deosebire de barbatii de aceeasi varsta, nu mai sunt capabile de a magaziona proteinele din alimente in muschi.
Conform cercetarilor, acest lucru este cauzat de schimbarile hormonale din timpul menopauzei. Studiul arata ca femeile isi dezvolta foarte greu muschii prin exercitii fizice.

"Rezultatele studiului sunt foarte importante pentru femei, care trebuie sa invete sa-si pastreze sanatatea odata cu inaintarea in varsta. Acestea trebuie sa urmeze o dieta alimentara bogata in proteine. In combinatie cu exercitiile fizice, ajuta la reducerea pierderii masei musculare," declara Michael Rennie, Universitatea din Nottingham.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod