Implantul cohlear poate fi realizat si copiilor de un an!

Implantul cohlear poate fi realizat si in cazul copiilor cu varsta de un an! In Romania, intre unu si trei copii din 1000 se nasc cu surditate bilaterala permanenta. Acum, acestia au o sansa sa auda normal datorita implantului cohlear, care poate fi realizat si la Spitalul de fonoaudiologie "Dr. Dorin Hociota".
Implantul cohlear este un dispozitiv de tip computer care transforma stimulul sonor in impulsuri nervoase. Operatia de implantare presupune introducerea unor electrozi direct in receptorul nervos din urechea interna (denumit cohlee), si atasarea unui computer miniatural la suprafata cutiei craniene, in zona urechii, sub piele.  

In acest scop, o echipa de medici de la Spitalul de fonoaudiologie din Bucresti a urmat un stagiu de pregatiore in implantarea auditiva infantila la Freiburg si Bucuresti, sub coordonarea unuia dintre cei mai importanti medici in domeniu la nivel mondial - Prof.
Dr. Roland Laszig. Acesta este recunoscut pentru inovatiile tehnice in chirurgia ORL si a realizat in premiera mondiala implantarea celui mai tanar pacient, de doar 4 luni.

Stagiul de pregatire include doi chirurgi si un anestezist si a fost posibil cu sustinerea Cochlear, liderul mondial in solutii inovatoare de implantare auditiva si a Medicare Technics, reprezentantul sau in Romania.

"Anestezierea copiilor la varste foarte mici este o chestiune complicata si sensibila oriunde in lume.
Exista putini specialisti care au pregatirea sa realizeze acest lucru. Acum, Spitalul "Dr. Hociota" are un astfel de specialist, ceea ce inseamna ca va putea realiza mai multe operatii de implantare la pacienti infantili, cu sanse mult mai mari de recuperare si integrare in societat
e", a declarat Dr. Dan Florian, manager ORL, Medicare Technics.

In Romania, Ministerul Sanatatii subventioneaza achizitia unui numar limitat de dispozitive implante cohleare. Pentru anul 2008, Ministerul a aprobat achizitionarea unui numar de 83 de dispozitive pentru intreaga tara.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod