Alaptarea este benefica pentru plamanii bebelusilor

Potrivit unui studiu efectuat de cercetatori britanici si americani de la Universitatile Southampton si Michigan, alaptarea aduce beneficii asupra sanatatii plamanilor nou-nascutului.
Potrivit cercetarii, daca sunt alaptati la san cel putin 4 luni, nou-nascutii pot respira mai rapid si mai profund. Cercetarile au fost efectuate pe o perioada de 10 ani pe 1.456 de copii, iar rezultatele au fost publicate in revista Thorax. Daca descoperirea va fi confirmata si in urma efectuarii de noi studii, se vor aduce modificari si clasicului biberon pentru obtinerea acelorasi beneficii.

Laptele matern contine grasimi, zaharuri, vitamine, apa si proteine in cantitatile ideale pentru nou-nascut.
Astfel, laptele este alimentul cel mai complet pentru copil deoarece contine toti nutrientii de care micutul tau are nevoie ca sa se dezvolte corespunzator.  

Alaptarea are beneficii nu doar asupra copilului, ci si asupra mamei. Astfel, studii de specialitate arata ca o femeie care alapteaza este mai protejata impotriva cancerului la san, la ovare, faciliteaza pierderea kilogramelor in plus acumulate in timpul sarcinii si ajuta uterul sa isi revina mai repede in cazul in care femeia a nascut normal.

Sursa: Corriere della sera

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod