Deznodamantul campaniei "Doneaza Sange! Fii Erou!"

Astazi s-a incheiat campania "Doneaza Sange! Fii Erou!", organizata de catre Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti. In timpul campaniei s-au prezentat aproximativ 900 de oameni din care au donat un numar de 713.
Pe parcursul a celor 5 zile de desfasurare a campaniei, s-au prezentat aproximativ 900 de oameni din care au donat un numar de 713 cum urmeaza: luni: 110, marti: 146, miercuri: 156, joi: 154 si vineri: 147.

Acest numar de donatori a dus la strangerea unei cantitati de aproximativ 320 de litrii de sange ce va fi distribuit de catre Centrulde Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Campania de donare s-a desfasurat in perioada 3-7 noiembrie, intre orele  9:00 si 13:00 in Holul de Onoare al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti din Bulevardul Eroilor Sanitari nr.
8.

Scopul acestei campanii a fost, in primul rand, cresterea numarului rezervelor de produse sanguine in spitalele din capitala, dar si sporirea numarului de donatori fideli din randurile bucurestenilor prin sensibilizarea acestora in privinta actului umanitar depus prin care pot salva vietile concetatenilor ce necesita transfuzii de sange.

Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti a pus la dispozitia organizatorilor cadre medicale specialiste in domeniu, ce vor respecta normele internationale de igiena in timpul actului de donare.

Ca masura de siguranta pentru pacientii din spitale care vor beneficia de produsele prelevate, s-au efectuat teste in laboratoare de specialitate pentru a exclude eventuala transmitere a unei boli prin transfuzie.
In cazul in care donatorul sufera de o boala transmisibila, acesta a fost informat asupra starii lui de sanatate
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod