Femeia infectata cu virusul gripal H1N1 a intrat in contact cu 70 de persoane

In urma investigatiilor epidemiologice s-a stabilit existenta unui numar de 70 de contacti in cazul femeii de 28 ani infectate cu virusul gripal A/H1N1.
Dintre acestia, 14 sunt rudele tinerei si vecinii de scaun din avion, carora li se vor recolta probe in vederea testarii in laborator. Restul contactilor il reprezinta celelalte persoane din avion si alte persoane cu care femeia a venit in contact pana in prezent. Acestea vor fi monitorizate la domiciliu, iar in caz de aparitie a simptomelor vor fi  internate in spital. Pentru toti contactii se recomanda izolarea la domiciliu timp de 7 zile.

Ministerul Sanatatii a luat urmatoarele masuri in aceasta perioada:
1.
Intensificarea masurilor la punctele de frontiera:
  • Pentru cursele directe, care incepand de astazi au fost introduse pe ruta SUA- Romania, se va realiza de catre echipe medicale triajul epidemiologic al pasagerilor;
  • Pentru celelalte curse se mentin procedurile aplicate pana in prezent;
  • Flux special la ghisee pentru cursele care vin din tarile afectate de gripa, unde  se vor completa obligatoriu formularele de intrare in tara. Toti cei care vor refuza, din diferite motive, completarea formularelor  vor raspunde conform art.
    308, Cod Penal.
2. Intensificarea actiunilor de educare a populatiei pentru prevenirea imbolnavirilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod