De Paste, spitalele si ambulanta vor lucra in regim normal

Ministrul Sanatatii, dr. Ion Bazac, a cerut directiilor de sanatate publica din teritoriu sa dispuna masurile necesare pentru asigurarea functionarii la parametri optimi a furnizorilor de servicii medicale, asigurarea asistentei medicale de urgenta, a serviciului de permanenta si a serviciului judetean de ambulanta, in perioada sarbatorilor.
"Zilele urmatoare, ne vom confrunta cu o crestere a solicitarilor de servicii medicale din partea populatiei. Trebuie sa fim pregatiti si in aceasta perioada, astfel incat pacientii sa primeasca asistenta medicala de care au nevoie", a declarat ministrul Sanatatii.

De asemenea, ministrul Sanatatii a cerut asigurarea permanentei la nivelul directiilor de sanatate publica. In acest fel poate fi identificata la timp orice situatie care ar putea genera sincope in asigurarea asistentei medicale. Pana la sfarsitul zilei de maine, directiile de sanatate publica vor raporta la Ministerul Sanatatii listele cu personalul de conducere care asigura permanenta la domiciliu si cu personalul de executie care asigura permanenta la sediul DSP.


In tot acest interval, unitatile de primiri urgente si serviciile de ambulanta sunt obligate sa asigure serviciile de urgenta la capacitate normala.

"In calitate de medic, recomand populatiei ca, in aceste zile de sarbatoare, sa aibe un comportament alimentar echilibrat si sa consume cu moderatie alimente grase, carne de miel sau alcool. Atrag atentia in special persoanelor care au afectiuni cronice sau care au tinut intreaga perioada de post", a mai adaugat ministrul Sanatatii.

In perioada Sarbatorilor de Pasti si a celor de 1 mai, Spitalele de Urgenta (adulti si copii) care vor asigura asistenta medicala de urgenta, sunt:

  • Spitalul Cl.
    de Urgenta Bucuresti Floreasca – tel: 021/599.23.00;
  • Spitalul Cl. de Urgenta Universitar – tel: 021/318.05.22;
  • Spitalul Cl. de Urgenta Sf. Pantelimon – tel: 021/255.40.90;
  • Spitalul Cl. de Urgenta Sf. Ioan – tel: 021/334.50.75;
  • Spitalul Cl. de Urgenta Bagdasar-Arseni –tel: 021/334.30.25;
  • Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsi – tel: 021/224.09.47;
  • Spitalul Cl.de Urgente Oftalmologice - tel: 021/319.27.51;
  • Spitalul Clinic. de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" – tel:
  • 021/316.93.66;
  • Spitalul de Ortopedie Foisor – tel: 021/ 252.00.57;
  • Spitalul Cl.
    de Urgenta Copii M.S. Curie – tel: 021/460.30.26.

Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-faciala "Prof.Dr.Dan Theodorescu" tel:021/314.25.08, va asigura urgentele de chirurgie oro-maxilo-faciala si urgentele de stomatologie adulti si copii.
Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti, va avea program normal de lucru cu mentiunea ca in aceasta perioada va asigura eliberarea de certificate constatatoare de deces in intreaga Capitala. Solicitarile populatiei vor fi preluate la tel: 112.
Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti va asigura un serviciu de garda permanent la sediul din str.Spiru Haret nr.
14, sector 1, Tel /fax: 021/3112180; 3112190.
    
Toate spitalele din subordinea Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti vor functiona cu linii de garda de profil si vor acorda asistenta medicala in perioada sarbatorilor, in zilele libere, precum si in zilele premergatoare si respectiv, ulterioare sarbatorilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod