De ce parintii cedeaza in fata copiilor?

Potrivit cercetatorilor, o mama care cedeaza la insistentele copilui ei cu un temperament dificil, nu face decat sa urmeze regulile evolutiei.
Fiecare parinte este familiarizat cu sentimentul pe care il are cand copilul incepe sa planga si de multe ori cedeaza in fata odraslei daca se afla intr-un loc cu oameni straini care sunt incruntati.

Un comportament similar au descoperit cercetatorii la maimutele din care au tendinta sa-si hraneasca puii care plang de doua ori mai mult in prezenta unor specimene adulte agresive.

Potrivit Dr. Semple de la Roehampton University, South-West din Lontra a declarat: "Studiile umane au aratat ca parintii au tendinta sa cedeze la insistentele copiilor care plang isteric mai degraba intr-un loc public decat intr-unul privat".  

Temperamentul isteric al copiilor se pare ca este un comportament transmis de-a lungul evolutiei umane de la stramosii nostri alaturi de conflictul constant dintre mame si copiii lor care nu sunt niciodata multumiti si vor intotdeauna mai mult.

Sursa: Daily Mail Online
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Camelia pe 12 Mar 2009, 16:42
    cel mai idiot articol citit vreodaa

    cel mai idiot articol pe care l-am citit vreodata... in special ultimul rand... "alaturi de conflictul constant dinre mame si copiii lor care nu sunt niciodata multimiti si vor intotdeauna mai mult"... sunt curioasa cine a scris acest destept articol...

    0
    0

  • mircea pe 12 Mar 2009, 12:17
    evolutie?

    E destul de fortata concluzia. Sunt convins ca sunt si alte posibile explicatii pentru acest gen de comportament.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod