Creierul femeilor identifica parfumul sexului

Mintea femeii recunoaste momentele esentiale ale atractiei sexuale si anumite zone din creierul acesteia proceseaza si decodifica semnalele olfactive care vin de la diferite persoane de sex opus.
Potrivit unei cercetari desfasurate la Rice University si publicata in revista "Journal of Neuroscience"  zona deosebit de sensibila la mirosul barbatilor care se afla in creierul femeii coincide cu cortexul orbitofrontal si cu partea dreapta a hipotalamusului.

In urma experimentului in care mai multe femei au mirosit hainele barbatilor purtate in diferite momente ale zilei, oamenii de stiinta au reusit sa identifice activitatea zonelor creierului implicate in acest proces cu ajutorul rezonantei magnetice.

"Acest studiu a demonstrat pentru prima data implicarea cortexului orbitofrontal in formarea raspunsurilor la stimulii sexuali", a declarat Denise Chen, una dintre autoarele cercetarii.
"Descoperirea este deosebit de importanta pentru ca in acest fel putem verifica daca la pacientii cu probleme in comportamentul sexual cortexul orbitofrontal are o activitate anormala", a continuat aceasta.

Sursa: http://it.health.yahoo.net
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod