Consumul de alcool creste riscul nasterii premature

Un pahar in plus poate declansa nasterea prematura si pune in pericol sanatatea bebelusului. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de cercetatori de la University of Western din Australia.
In cazul bautoarelor inraite riscul unei nasteri premature creste cu 80%. Potrivit Colleen O'Leary, coordonatorul studiului vor avea probleme in a duce sarcina pana la capat femeile care consuma acool mult peste medie. De aceea, pentru o sarcina si o nastere normala solutia este fara indoiala, eliminarea consumului de substante periculoase.

Studiul a cuprins 4.719 de femei din Australia consumatoare de alcool si s-a stabilit ca toate au prezentat risc crescut de a naste prematur.

Phillip Steer, directorul ziarului "British Journal of Obstetrics and Gynaecology" considera cercetarea un adevarat semnal de alarma pentru viitoarele mame si le indeamna pe acestea sa adopte un stil de viata sanatos si echilibrat pentru a da nastere in conditii normale, unor copii sanatosi.

Alcoolul si sarcina sunt incompatibile.
Nu s-a stabilit pana in prezent care este cantitatea de alcool care poate afecta fatul, de aceea specialistii recomanda evitarea lui pe tot parcursul sarcinii.

Sursa: Corriere della sera
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod