Congres pentru infiintarea Comisiei Nationale de Kinetoterapie

In prezent kinetoterapia romaneasca se confrunta cu un mare paradox, astfel cu toata ca aceasta profesie este foarte cautat, in invatamantul superior de specialitate practic nu exista facultati care sa nu aiba specializarea de kinetoterapie acreditat atat in ciclul I de invatamant (licenta), cat si la ciclul II (masterat).
Totodata, trebuie sa se tina cont de faptul ca nu exista spital, sanatoriu, centru pentru sanatate etc. care sa nu aiba prinde procedee si kinetoterapia. Pe de alta parte profesiunea de kinetoterapeut (desi am introdus-o in Clasificatorul Ocupatiilor din Romania) nu este legiferata in Romania.

In spiritul legii educatiei fizice si sportului, persoanele care lucreaza in acest domeniu doresc sa infiinteze Comisia Natioala de Kinetoterapie, comisie care sa fie un partener real al profesionistilor din kinetoterapie cu guvernantii si cu legiuitorii tarii.


In acest sens este absoluta nevoie ca prin norme legislative aceasta comisie sa aiba puteri decizionale in legatura cu profesiunea de kinetoterapeut (formare, perfectionare, relatia cu angajatorul, promovari profesionale, drept de libera practica, malpraxis, etc.).

Comisia infiintat este menita sa promoveze legiferarea kinetoterapiei in Romania printr-un pachet de norme legislative (legea kinetoterapeutilor, hotarari de guvern, ordine al ministrului sanatatii).
           
Congresul va avea loc la Moneasa in perioada 16-19.10.2008 si sunt invitati sa participe toate persoanele care pot ajuta efectiv la infiintarea Comisiei Nationale a Kinetoterapiei.
Acesta va fi condus de Presedintele FRAK prof. univ. dr. Vasile Marcu,  Secretar General Conf. univ. dr. Mirela Dan si Conf. univ. dr. Zoltan Pasztai de la Universitatea Oradea, Catedra de discipline teoretice, medicale kinetoterapie si motricitate speciala.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pasztayzoltan pe 19 Oct 2008, 21:24
    Pareri, noutati, realizari, lipsuri

    Astept intrebarile, parerile si comentariile voastre stimati colegi de breasla si cititori...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod