Conducerea Maternitatii Giulesti a fost destituita

Facebook Twitter Comenteaza
Conducerea Maternitatii Giulesti a fost destituita

Aseara (n.r. 18 august), primarul Sorin Oprescu a suspendat din functie intreaga echipa manageriala de la Maternitatea Giulesti pana cand va fi finalizata ancheta.

 

"In urma anuntarii rezultatelor anchetei preliminare de la maternitatea Giulesti, din dispozitia primarului general Sorin Oprescu, intreaga conducere a maternitatii a fost suspendata pana la finalizarea anchetei", a anuntat municipalitatea, intr-un comunicat.

In functia de director interimar al maternitatii a fost numita Victoria Nicolau, medic primar anestezist.

Ieri (n.r.

18 august) Ministrul Sanatatii a solicitat Primariei Municipiului Bucuresti demiterea intregii echipe manageriale a Maternitatii Giulesti.

Din anul 2008 conform HG nr. 1567/2008 managementul asistentei medicale al Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie ”Panait Sarbu” se afla in administrarea Primariei Capitalei. Astfel, atributia de demitere a echipei manageriale de la Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie ”Panait Sarbu” din Bucuresti apartine, conform prevederilor legale, primarului general al Municipiului Bucuresti.

Managerul Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie ”Panait Sarbu” din Bucuresti, prof.
dr. Marinescu Bogdan, a incheiat cu ministrul Sanatatii Contractul de Management nr. 243/14.12.2006. Contractul a avut o valabilitate de 3 ani si a expirat in data de 14.12.2009.

Ulterior acestei date, conform legislatiei prin care, printr-un proiect pilot, o serie de spitale se transferau, catre Primaria Capitalei, la solicitarea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, ministrul interimar al Sanatatii l-a numit manager interimar, in continuare pe prof. dr. Marinescu Bogdan.
Astfel, atributiile de numire si revocare a managerilor unitatilor spitalicesti cu paturi apartine autoritatii publice locale careia i-a fost transferat managementul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod