Colonoscopia virtuala: benefica si necostisitoare

Spre deosebire de metodele actuale, coloscopia virtuala este un test extrem de benefic in depistarea polipilor care conduc la aparitia cancerului de colon, declara Dr. C. Daniel Johnson, autorul raportului despre tehnologiile cntroversate publicat in Jurnalul de Medicina.
Colonoscopia virtuala presupune scanarea cu ajutorul unui tomograf computerizat si nu necesita anestezie si este mai putin dureroasa in comparatie cu procedurile actuale, care pot conduce la perforarea intestinelor persoanei in cauza.

Colonoscoapele actuale sunt mai flexibile si mai subtiri, ceea ce inseamana mai putin durere pentru pacient. Tehnicile actuale de anestezie, efectuate de medicul endoscopist, au facut ca aceasta investigatie sa fie mai usor de acceptat de catre pacient.

Totodata trebuie vazut si aspectul ca aceasta metoda este mai putin costisitoare deoarece nu mai sunt necesari medicii anestezisti si patologi.
Persoanele in suferinta considera ca alternativa virtuala a colonoscopiei este mai acceptabila si contribuie la salvarea si la imbunatatirea calitatii vietii.   

Sursa: Chicagotribune.com
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tuza tania pe 30 Sep 2008, 11:44
    Colonoscopia virtuala;benefica si necostisitoare

    Articolul in sine e o informatie; tot timpul avem nevoie de informatii dar despre ceea ce citim in aceste informatii nu beneficiem repede si toata lumea. Asta ar fi si mai interesant; SA SE PUNA IN APLICARE CAT MAI REPEDE, pentru ca este necesar.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod