"Colăceii" din jurul taliei predispun la diabet

Facebook Twitter Comenteaza

Grăsimea abdominală este mai periculoasă pentru sănătate decât cea din oricare altă zonă a corpului, avertizează cercetătorii englezi. Persoanele care prezintă "colăcei" de grăsime în jurul taliei sunt mai predispuşi la diabet, este concluzia celui mai recent studiu cu privire la toxicitatea grăsimii abdominale.  
 
Oamenii de ştiinţă de la Colegiul Universitar Londra consideră excesul de grăsime din jurul abdomenului cauza principală pentru numărul mai mare de diabetici în rândul americanilor faţă de britanici, scrie WebMD.  
 
Grăsimea de pe abdomen este mai periculoasă decât cea de pe umeri, şolduri ori coapse şi asta pentru că, susţin specialiştii, este foarte activă din punct de vedere metabolic şi se aşază mai uşor pe vase, îngustându-le. Studiile au demonstrat că acumularea grăsimii predominant în regiunea abdominală reprezintă un risc mare pentru afecţiuni precum bolile cardiovasculare sau demenţa. Excesul de grăsimea abdominală favorizează apariţia acestor boli chiar şi la persoanele cu o greutate normală, arată studiile.
 
Potrivit Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie, Boli metabolice, "dimensiunea taliei unei femei nu trebuie să depăşească 80 cm, iar la bărbaţi 94 cm. Când talia se măreşte, se acumulează grăsime în interiorul abdomenului, grăsime care este toxică". 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Tripa Adriana pe 11 Oct 2010, 23:13
    Colaceii

    Vasi fi recunascatoare daca mia-ti da un sfat cum sa scap de colaceii

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod