Celulele canceroase "pacalesc" moartea

Facebook Twitter Comenteaza
Celulele canceroase

Un studiu realizat de Univesitatea Chineza din Hong Kong a evidentiat faptul ca celulele canceroase reusesc sa "pacaleasca" moartea, potrivit BBC. Dupa o anumita perioada de timp, celulele normale isi "programeaza" moartea, proces cunoscut sub denumirea de apoptoza. Acestea urmeaza un ciclu de viata in care se divid si apoi mor, lasand locul celulelor tinere. In acest mod este asigurata regenerarea tesuturilor.

Cercetatorii chinezi au descoperit faptul ca celulele canceroase nu isi declanseaza procesul de distrugere dupa o anumita perioada de vreme, asa cum fac celulele normale, si se divid in continuare, conducand la formarea de tumori canceroase.
Mai mult, grupul de cercetatori din Hong Kong a descoperit faptul ca celulele nu mor nici in urma contactului cu trei substante care induc procesul de "sinucidere" in cazul celulelor sanatoase. In momentul indepartarii substantelor, celulele canceroase revin la forma si functiile initiale, continuand sa se divida. Acestea isi pierd abilitatea de a se reface numai cand nucelul - care contine informatiile genetice esentiale - incepe sa se degradeze. Specialistii sunt de parere ca o astfel de descoperire deschide noi drumuri in lupta impotriva cancerului, putand contribui la dezvoltarea unor tratamente mult mai eficiente.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rodica stoica pe 16 Ian 2009, 18:56
    cancerul

    tocmai mi-am perdut sotul in urma acestei brute malatii.a urmat si tratament cu tarceva ,dar nu ia fost de folos.l-am asistat si am vazut prn ce chinuri a trecut.doresc succes cercetatorilor pentru a usura suferinta bonlavilor.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod