Ceapa, cartofii si carnea de pui: ingrediente vedeta la romani

Facebook Twitter Comenteaza
Ceapa, cartofii si carnea de pui: ingrediente vedeta la romani

In competitie cu ceapa, dar fara sa devina o „amenintare” reala pentru aceasta, in topul principalelor ingrediente consumate de romani se mai afla cartofii cu 29% si morcovii cu 22%. Desi suntem recunoscuti ca fiind un popor ce consuma preponderent mancaruri traditionale pe baza de carne de porc, romanii declara ca sunt mari amatori de carne de pui sau gaina, astfel ca 22% dintre mancarurile gatite pentru pranz si cina contin acest tip de carne.


Principalul fel de mancare gatita ramane ciorba


Conform datelor obtinute in urma studiului, ciorba ramane in topul preferintelor romanilor la capitolul mancare gatita, fie ca este doar din legume sau contine si carne. Topul ingredientelor folosite pentru prepararea meselor de pranz si cina nu se schimba semnificativ nici in familiile cu copii.

Iar alaturi de produsele deja mentionate, un loc important il ocupa pastele fainoase.

„Pregatirea si servirea mesei in familie sunt foarte importante pentru o alimentatie echilibrata. In primul rand, pentru ca putem controla valorile nutritive continute de ingrediente, prin prepararea corecta a acestora si gramajele recomandate pentru o portie, in functie de varsta. Parintii pot oferi, in acelasi timp, o subtila „lectie de gastronomie” copiilor, care vor prelua in mod natural gesturile, insusindu-si obiceiurile alimentare corecte”, adauga Elena Casapu, nutritionist.Desi, in general, romanii considera ca adopta un stil de viata sanatos, doar 62% dintre acestia servesc micul dejun, in timp ce 38% sar peste prima masa a zilei.

Studiul a fost comandat de Maggi si efectuat de Research International la nivel national in perioada februarie - martie 2009, pe un esantion de 806 persoane, cu varste cuprinse intre 20-64 ani.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod