Ceaiul de musetel previne complicatiile diabetului


Consumul zilnic de ceai de musetel impiedica aparitia complicatiilor asociate diabetului de tip 2, potrivit ultimelor cercetari realizate in Japonia si Marea Britanie.
Pierderea vederii, distrugerea celulelor nervoase si problemele intampinate la nivelul rinichilor sunt cateva dintre complicatiile importante cu care se confrunta persoanele diabetice. Cercetatorii au pornit de la premisa ca musetelul a fost folosit cu succes in medicina pentru a trata o varietate de afectiuni, precum: stresul, racelile si crampele menstruale, insa nu s-au efectuat experimentele necesare pentru a demonstra efectele benefice pe care le poate aduce diabeticilor.

Specialistii de la Universitatea Toyama din Japonia au efectuat un experiment pe soareci cu diabet pentru a verifica efectele musetelului.
Timp de 21 de zile au fost hraniti cu extract de musetel, constatandu-se ca acesta scade nivelul zaharului din sange si previne aparitia complicatiilor asociate diabetului.

Studiul a aparut pe 10 septembrie in prestigioasa revista "Journal of Agricultural and Food Chemistry" si constituie un punct de plecare pentru producerea unui nou medicament pentru diabetului zaharat de tip 2.

Sursa: ScienceDaily

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;