Ceaiul consumat zilnic previne cancerul mamar

Trei cesti de ceai consumate zilnic ajuta la prevenirea cancerului mamar la femeile tinere, sunt de parere specialistii.
Rezultatele unui studiu efectuat recent arata ca riscul dezvoltarii unei tumori a scazut cu aproximativ 37% la femeile sub 50 de ani, care consuma ceai de cel putin trei ori pe zi. Femeile mai in varsta, conform studiului, nu profita de acest beneficiu.

Desi exista multe studii efectuate pana in prezent bazate pe descoperirea beneficiilor ceaiului, cele mai multe dintre ele indica faptul ca aceasta bautura ajuta la prevenirea bolilor de inima. Exista insa si studii care sugereaza ca ceaiul ofera protectie impotriva cancerului de piele si cancerului ovarian.

La studiul efectuat de o echipa de cercetatori americani condusi de dr.
Nagi Kumar de la Centrul Moffitt de Cancer din Tampa, Florida, au participat 5.000 de femei cu varste cuprinse intre 20 si 74 de ani, tratate pentru cancer la san. Oamenii de stiinta au comparat obiceiurile acestora cu cele ale unor femei care nu au suferit de cancer de san. Rezultatele studiului nu au indicat niciun benefeciu al consumului de ceai la femeile in varsta, insa la femeile sub 50 de ani riscul de cancer de san se pare ca este redus cu 37%. Riscul de carcinom mamar (cel mai frecvent tip de cancer mamar), conform studiului, este redus cu 66%.

Sursa: DailyMail
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vdaiana pe 24 Ian 2009, 18:05
    ceai...

    ... dar ce fel de ceai? Negru, verde, rosu, musetel, menta... de ce nu se se specifica exact? Cantitatea de polifenoli nu este identica in toate sortimentele.

    0
    0

  • otikaa pe 24 Ian 2009, 13:59

    despre ce fel de ceai vorbim?

    0
    0

  • alina pe 24 Ian 2009, 10:27
    intrebare

    Nu s-a specificat cel fel de ceai trebuie baut...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod