Terapie cu celule stem pentru persoanele paralizate

O noua terapie bazata pe celulele embrionare aduce sperante persoanelor care si-au pierdut capacitatea locomotorie. Cercetatorii de la Geron Corporation care au initiat experimentul spera ca vor obtine finantarea din partea statului american pentru dezvoltarea proiectului.
Oamenii de stiinta inca experimenteaza noua metoda, dar obiectivul lor este de a face ca  maduva spinarii sa functioneze din nou. Tratamentul este eficient doar in cazul persoanelor paralizate in urma cu cel mult doua saptamani.

In cursul zilei de astazi, medicii vor injecta celule extrase din tesutul embrionar la cativa pacienti care au paralizat in urma cu putin timp.

"Lucrul acesta marcheaza inceputul unui nou capitol in tratamentele terapeutice: restabilirea functiei organelor si a tesuturilor prin injectarea unor celule sanatoase.
Scopul final este de a restabili functiile maduvei spinarii", a declarat Thomas Okarma, director executiv al Geron Corporation si initiatorul proiectului.

Geron Corporation care functioneaza exclusiv din fonduri private, spera ca odata cu investirea noului presedinte american sa primeasca fonduri si din partea statului pentru dezvoltarea cercetarilor.

Sursa: The Times
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod