Cazul copiilor din Argeş. S-a depistat cauza îmbolnăvirii

Conform specialiștilor de la Centrul European de Boli Transmisibile, cauza îmbolnăvirilor copiilor care au dezvoltat sindrom hemolitic uremic este o tulpină de Escherichia coli (E-coli) enterohemoragic O26.
Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaş Cadariu a anunțat într-o conferință de presă, concluziile la care au ajuns specialiștii Centrului European de Boli Transmisibile împreună cu cei români, privind cauzele îmbolnăvirilor multiple din ultima perioadă, care au dus la dignosticul de sindrom hemolitic uremic (SHU) la mai mulți copii.

Este vorba despre o tulpină de Escherichia coli (E-coli) enterohemoragic O26 şi este diferită de E-coli găzduită în mod obișnuit în intestinul uman, după cum a declarat şi Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

De asemenea, medicii care desfășoară ancheta epidemiologică au anunțat că urmăresc două ipoteze privind cauzele îmbolnăvirilor, și anume: sursa de infecție de origine alimentară sau o posibilă transmitere interumană.
Toate datele privind investigația epidemiologică au fost transmise deja către ANSVSA, care a  demarat o anchetă în acest sens.

Ministrul Sănătății a subliniat, încă o dată, importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. El recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alina pe 2 Mar 2016, 16:14
    Necesitatea educarii mamelor

    In urma acestor greseli care pot fi fatale sau nu, Ministerul sanatatii ar trebui sa considere implementarea procesului de educare simpla si gratuita a mamei inca din primul trimestru de sarcina cat si dupa nastere, doar in cazul in care se doreste un popor mai educat si sanatos pentru a ajuta la imbunatatirea viitorului acestei tari.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod