Cât durează simptomele de Coronavirus și când încetezi să mai fii contagios?

Cât durează simptomele de coronavirus și când încetezi să mai fii contagios?

Intrăm deja în a treia lună în care se vorbește despre COVID-19 și încă avem o grămadă de întrebări legate de acest virus.
Foarte multi oameni care se tem sa fie infectati sau cred ca au luat contact cu o persoana testata pozitiv se intreaba cum evolueaza simptomele si cat timp suntem contagiosi daca am contractat virusul. Desi ideal ar fi sa avem la dispozitie un test pe care sa-l folosim de la cel mai mic simptom, pentru a confirma sau infirma cat mai repede prezenta virusului in organism, din pacate lucrurile nu stau asa.

In cat timp vor aparea simptomele?


Daca ai fost expus la virus, simptomele ar trebui sa apara la 2-14 zile de la contactul cu persoana infectata.
Totusi, medicii spun ca cel mai adesea ele apar in a cincea zi. „Daca cineva este sub observatie (sa spunem ca a calatorit recent intr-o tara afectata) va fi monitorizat pentru 14 zile pentru identificarea eventualelor simptome”, spune Eudene Harry, medic de urgenta la un spital din Florida.

Cat timp ramane in organism virusul?


Durata simptomelor depinde de severitatea cazului, spun specialistii. In cazurile mai usoare de Coronavirus (cand simptomele sunt asemanatoare racelii sau gripei obisnuite) simptomele tind sa treaca de la sine in 10-14 zile, spune Dr.
Harry.

In cazurile severe, e posibil ca virusul sa migreze catre plamani si sa cauzeze pneumonie, ceea ce va prelungi durata simptomelor. „Acesti pacienti sunt de obicei tinuti in spital si urmeaza un tratament antiviral agresiv care sa lupte cu simptomele, pana cand acestea dispar”, explica medicul. Medicii vor efectua o scanare CT a plamanilor, ca sa observe cum sunt afectati de virus, daca pacientul se apropie de vindecare sau daca, dimpotriva, boala se agraveaza. Citește continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod