Cancerul de prostată avansat: noi soluţii

Facebook Twitter Comenteaza
Cancerul de prostată avansat: noi soluţii

Cercetătorii britanici au descoperit un medicament care poate să prelungească viaţa persoanelor cu cancer prostatic în fază avansată.

 

Noul tratament, abirateron acetat este un medicament nou folosit în tratamentul cancerului de prostata, efectele sale constând în reducerea mărimii tumorii şi nivelelor de PSA (antigen specific prostatic), în stadiile avansate agresive, scrie BBC News.

În urma unui studiu realizat pe un eşantion de 1000 de bărbaţi cu cancer de prostată agresiv şi în stadiu avansat, cercetătorii au constatat că perioada vieţii li s-a prelungit cu aproximativ 14 luni, după ce înainte de studiu medicii nu le dădeau mai mult de câteva luni de trăit.

 

După 50 de ani, consultă anual un urolog


După vârsta de 50 de ani, bărbaţii trebuie sa facă anual o analiză simplă de sânge - antigenul specific prostatic - care cu cât va avea o valoare mai mare, cu atât indică prezenţa unui risc de suferinţă prostatică. "Nu avem cum sa prevenim această problemă care este o caracteristică hormonală a bărbaţilor.

De la vârsta de 50 de ani, trebuie să efectuâm anual testul care măsoară cantitatea de antigen specific prostatic în sânge şi câte o ecografie urinară pentru a vizualiza rinichii, vezica urinară şi prostata", recomandă Prof. dr. Ioanel Sinescu, Preşedintele Asociaţiei Române de Urologie.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • geta pe 20 Nov 2011, 23:05
    cancer prostata

    am gsit mai multe rezultate despre acest medicament inclusiv reactii adverse .am citit si prospectul .. intrebarea ramine : se fac tratamente si la noi in tara ? adoua intrebare este subventionat ?tratamentul se face ambulatoriu sau cu internare ? in orice caz pretul pe care l-am gasit ne cam sperie ... daca puteti sa-mi dati ceva rela tii .. va multumesc !

    5
    0

  • geta pe 20 Nov 2011, 19:54
    cancer prostata

    abirateron acetat a patruns si pe piata romineasca? este injectabil ? exista un prospect al acestui medicament ?

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod