Bugetul medicilor de familie, redus cu 40%

Pentru anul 2009 proiectul de buget prevede pentru asistenta medicala primara 5,4% din cota serviciilor medicale, fata de 9% cat s-a alocat anul trecut.
Acest lucru va afecta serios medicina primara si in special activitatea cabinetelor medicilor de familie care nu vor mai putea functiona in conditii optime.

"In anul 2008, procentul alocat medicinei de familie a fost de 9,2% din bugetul total. Propunerea pentru 2009 este de 5,4%, cu toate ca per total fondurile alocate Casei Nationale de Asigurari cresc. Aceasta scadere este in contradictie totala cu programele tuturor partidelor politice, care promiteau o crestere a fondurilor alocate medicinei de familie, pentru atingerea pragului de 12%, cum este in celelalte tari din UE", se arata intr-o scrisoare de protest a Societatii Nationale de Medicina de Familie - filiala Dolj.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • irina pe 16 Feb 2009, 12:59
    Astea sunt masurile anticriza ale coalitiei ???????? RUSINE

    Din banii pe care il primeste un medic de familie de la casa de asigurari de sanatate ( sa presupunem ca suma lunara ar fi de 10.000 Ron asa cum se tot vehiculeaza de ceva vreme…) se fac urmatoarele plati : -chirie spatiu ( minimum 10 Eur/ mp X 50 mp = 500 Eur x 4,3 ron = 2.150 Ron ) salariu asistenta + taxe la stat : 1.500 Ron salariu registrator medical + taxe la stat : 1.200 Ron salariu contabil s femeie de serviciu + taxe la stat : 2.000 Ron utilitati (gaze,energie electrica, telefon,etc ) : 1.000 Ron REZULTA UN SLARIU AL MEDICULUI (incluzand taxele la stat pe salariu) DE 2.150 ron Diminuarea cu 40% a venitului unui cabinet de medicina de familie ( de la 10.000 Ron la 6.000 Ron ) , tinand cont ca cele expuse mai sus se mentin ca si cheltuieli (fara ele un cabinet de medicina de familie nu poate functiona ) rezulta ca MAJORITATEA CABINETELOR DE MEDICINA DE FAMILIE VOR INTRA IN FALIMENT !!! Felicitari guvernantilor si MINUNATEI coalitii Anticriza !!! Rusine sa va fie nemernicilor !!!!!!!!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod