Broccoli ne protejeaza stomacul de boli

Specialistii recomanda sa consumam cate 60 de grame de broccoli zilnic timp de doua luni pentru a ne proteja stomacul de cancer, informeaza publicatia britanica "DailyMail".
Potrivit unui studiu publicat in jurnalul "Cancer Prevention Research", sulforafanul din broccoli ofera o anumita protectie impotriva cancerului stomacal. "Am identificat un aliment care daca este consumat cu regularitate are un efect benefic in cazul numeroaselor probleme gastrice cu care ne confruntam si nu in ultimul rand poate ajuta la prevenirea cancerului de stomac", spune Jed Fahey de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii John Hopkins.

Numeroase studii realizate in trecut au demonstrat ca sulforafanul din broccoli este un puternic antibiotic care lupta cu Helicobacter pylori (H.pylori), o bacterie care cauzeaza gastrita, ulcerul si cancerul stomacal.
Un studiu aparut in jurnalul "Antimicrobial Agents and Chemotherapy" sugereaza ca sulforafanul care se gaseste din belsug in broccoli are capacitatea de a elimina Helicobacter pylori (H.pylori) in cazul animalelor de laborator care au fost infestate cu aceasta bacteria prin implantarea celulelor gastrice de la om.

Cercetarea de fata este prima care atesta rezultatele benefice si in cazul subiectilor umani, dupa ce speialistii au constatat ca grupul care a consumat o portie zilnica de broccoli prezenta un risc cu 40% mai redus de a se infecta cu bacteria H.pylori.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod